Počet návštev: 11763682

VITAJTE NA STRÁNKE NAŠEJ ŠKOLY

Darujte nám 2% z dane! Ďakujeme.

Vážení priatelia školy!

Prosíme darujte  2 % z dane našej SNPčke!

Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane

Potvrdenie o návšteve školy

          

Štvrtok 25. 4. 2024

Sponzori a partneri

        

            

Zbierame

  • Dentálna hygiena
    25. 4. 2024      Žiaci 7. ročníka sa zúčastnili besedy na tému: Dentálna hygiena s našou pani zdravotníčkou A. Benkovicsovou. Okrem poskytnutých základných informácií, kládla dôraz na prevenciu pred vznikom zubného kazu a dôležitosť návštevy zubného lekára aj pri preventívnych prehliadkach. Na konci čakal deti krátky testík a šiesti najrýchlejší žiaci so správnymi odpoveďami boli odmenení malým darčekom. Ďakujeme.
                                                                                    Mgr. Adriana
  • Deň Zeme

    Deň Zeme sa každoročne koná 22. apríla a má upozorniť ľudí na vplyv znečisťovania životného prostredia a vyzvať k spoločnému celosvetovému úsiliu na ochranu Zeme. Do roku 1990 venovali pozornosť ku Dňu Zeme predovšetkým na americkom kontinente. Skutočne svetovým sa stal od roku 1990.
    Na našej škole sa k tomuto významnému dňu konal 17. 4. výchovný koncert, ktorý organizovala UMELECKÁ AGENTÚRA MAJÁK. Žiaci 2. stupňa sa zúčastnili predstavenia s názvom Zachráňme planétu, ktoré bolo zamerané na znečisťovanie vôd, nadmernú ťažbu nerastných surovín, problémy s odpadmi a iné globálne ekologické problémy. Hovorené slovo bolo doplnené piesňami s textami k aktuálnym témam, skvelou hrou na gitarách i videoprojekciou. Deti si mohli i zasúťažiť o drobné odmeny. Za zaujímavý i poučný program ďakujeme pánovi Alexandrovi Malovi a Miroslavovi Kánovi.
    Mgr. A. Bednárová


  • Chceme vedieť nemecky

    22.04.2024, žiaci siedmeho ročníka zo Základnej školy, SNP 5, Šurany predstavili 6.A a 6.B triede projekt “Chceme vedieť nemecky”. Žiaci týchto ročníkov si mohli v krátkej scénke pozrieť, čo sa siedmaci od septembra naučili a následne sa i sami aktívne zapojili do objavovania nemeckého jazyka. Pod dohľadom svojich starších spolužiakov sa pohrali s nemeckou slovnou zásobou a zahrali si domino. Víťazi duelu dostali nielen sladkú odmenu a malý suvenír, ale snáď si odniesli aj pozitívny zážitok zo stretnutia s novým cudzím jazykom.
    Mgr. Renáta Hatinová

  • Hodina angličtiny v 8. ročníku.

    Dňa 3. 4. 2024 nám hodinu angličtiny spríjemnila príbuzná nášho spolužiaka Mellisa. Mellisa pochádza z Ameriky a na Slovensko prišla len na týždeň. No aj tak nám svojou besedou obohatila deň. Zistili sme, ako to vlastne funguje na školách v Amerike, ako sa líšia školské pravidlá od tých našich. Ďalej nám rozprávala o svojom detstve a najväčších rozdieloch medzi Amerikou a Slovenskom. Vedeli ste, že syr v Amerike sa vraj s tým naším nedá ani porovnať? Ani my nie, no po návšteve Mellisy sme sa dozvedeli nielen to, ale aj ďaľšie zaujímavosti.
    Liliana Bandová, 8.A

  • Dňa 27. 3. 2024, deň pred veľkonočnými prázdninami, si žiaci deviateho ročníka s pani učiteľkami Kulháňovou a Cendrowicz pripravili pre žiakov prvého stupňa EASTER DAY. Žiaci si mohli na rôznych stanovištiach skúsiť zaujímavé veľkonočné aktivity a precvičiť si pritom svoju angličtinu. Vyrábali si veľkonočné toasty, hľadali veľkonočné vajíčka, zdokonalili sa v angličtine pomocou prezentácie a pracovných listov a vyblázniť sa mohli aj na prekážkovej dráhe. Tento deň si všetci veľmi užili a niečo nové sa aj naučili.
    Laura Borovicová, Rebecca Dibuszová, 9.A

  • Biologická a chemická olympiáda

    Dňa 11.4.2024 sa žiaci našej školy: Sabinka Záhoráková, Matúš Slovák (7.B) a Adrián Števlík (7.A), zúčastnili okresného kola biologickej olympiády v kategórii E. Všetci traja boli úspešní riešitelia súťaže. V odbore botanika zabojovali a získali - Matúš 2. miesto a Sabínka 1. miesto. Toto víťazstvo im zabezpečilo postup do krajského kola v Nitre 14.5.2024.

    Chemická olympiáda kategória D pokračovala krajským najvyšším kolom 18.4.2024 v Nitre na Spojenej škole. Žiaci 9.A, Jakub Kuruc a Boris Stanko, zvládli teoretickú aj praktickú časť súťaže a boli úspešnými riešiteľmi.


    Všetkým súťažiacim srdečne gratulujeme, Jakubovi a Borisovi prajeme podobné úspechy aj na strednej škole, ktorú si zvolili pre ďalšie štúdium a napĺňanie svojich životných plánov a cieľov.
    Ing. Eva Bartošová

  • Riaditeľka Základnej školy, SNP 5, Šurany oznamuje

    žiakom 1. – 9. ročníka školy a ich zákonným zástupcom,

    že rozhodla o poskytnutí voľna podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

    dňa 2. a 3. mája 2024.

    Riaditeľské voľno bude udelené z dôvodu povinného vzdelávania pedagogických zamestnancov pri implementovaní kurikulárnej reformy, takže nie je možné zabezpečiť riadny chod školy. Riaditeľské voľno udeľujem po konzultácii so zriaďovateľom.

  • Deň narcisov

    Dňa 18.4.2024 sa v našom meste uskutočnila dobrovoľná verejná zbierka Dňa narcisov, ktorú už po niekoľký krát oragnizuje Liga proti rakovine. Do akcie sa zapojili rôzne inštitúcie a predajne pôsobiace v našom meste. Finančná čiastka činí 834,05€. Táto čiastka bola odoslaná na bankový účet Ligy proti rakovine SR v Bratislave. Poďakovanie patrí našim žiačkam, ktoré venovali svoj čas na túto dobrovoľnú činnosť. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do verejnej zbierky, prispeli finančným darom a vyjadrili spolupatričnosť tým, že po celý deň nosili pripnutý žltý narcis.
    Mgr. Lucia Buranská

  • Výchovný koncert ku Dňu Zeme

    Dňa 17.4.2024 sa žiaci prvého a druhého stupňa zúčastnili výchovného koncertu ku Dňu Zeme. Nie len slovom, ale aj formou piesní im bolo pripomenuté a vysvetlené, že zvieratá nie sú hračky. O domáce zvieratá sa treba starať. Mnohé skončia v útulkoch, alebo sú týrané. Kruté a zbytočné je i testovanie na zvieratách. My ľudia zasahujeme do prírody čoraz viac a tým ju ničíme. Preto si vážme a chráňme svoju prírodu, zachránime tak i seba.
    Mgr. Ľubica Šestáková

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, SNP 5, 942 01 Šurany
    SNP 5

  • 0911 948 885

Fotogaléria