Počet návštev: 11746541

VITAJTE NA STRÁNKE NAŠEJ ŠKOLY

Darujte nám 2% z dane! Ďakujeme.

Vážení priatelia školy!

Prosíme darujte  2 % z dane našej SNPčke!

Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane

Potvrdenie o návšteve školy

          

Streda 17. 4. 2024

Sponzori a partneri

        

            

Zbierame

  • Zápis do 1. ročníka

    Na našej škole prebehol 8. a 9. apríla zápis predškolákov do 1. ročníka. Hoci niektorí prichádzali do našej školy trošku nesmelo, ukázalo sa, že obavy budúcich prváčikov boli zbytočné. Čakali ich milé pani učiteľky, ktoré im všetko vysvetlili, a tak deti hravo zvládli tých zopár úloh a otázok, ktoré si pre nich pani učiteľky pripravili. Ukázalo sa, že sú naši budúci prváci ozaj šikovní a pripravení zasadnúť v septembri do školských lavíc. Otvoríme dve prvé triedy. Už sa na všetkých nových žiačikov veľmi tešíme!

    Mgr. Monika Mazúchová

  • Vážení rodičia predškolákov, už niekoľko rokov Vám ponúkame namiesto DOD pred zápisom do 1. ročníka individuálnu prehliadku priestorov školy spojenú s rozhovorom s vedením, resp. pani učiteľkami. Aj tento rok si túto u Vás obľúbenú formu prezentácie SNPčky môžete dohodnúť mailom na adrese zs.surany.snp@pobox.sk alebo na čísle 0911 948 885.

    Tešíme sa na osobné stretnutie!

  • Hodina deťom

    Dňa 21.3.2024 sa naši žiaci zapojili do celoslovenskej zbierky Hodina deťom. Príspevok zo zbierky bude venovaný osamelým rodičom s deťmi, ktoré najviac ohrozuje chudoba. Zbierka prebiehala priamo v našej škole a v uliciach mesta Šurany. Dobrovoľníkom sa podarilo vyzbierať 338,43€.
    Všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili, ďakujeme.

    Paulína Sucháňová

  • Geografická olympiáda

    Dňa 12.3.2024 sa uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády. Zo školského kola postúpili: Samuel Tóth (5.B), Matej Švajda (5.A), Miriam Škulecová a Marianna Magdolénová (6.B), Filip Sádovský a Matúš Rákoš (8.B). Úspešnými riešiteľmi okresného kola boli Samuel Tóth, Matej Švajda, Miriam Škulecová a Filip Sádovský. Riešiteľom gratulujeme a želáme ešte veľa úspechov.

    Mgr. Slavomíra Štefániková

  • Biblická olympiáda

    Aj tento rok sa žiačky našej školy zúčastnili na dekanátnom (okresnom) kole biblickej olympiády. Náš tím, ktorý tvorili žiačky 9.A triedy, v zložení: Laura Borovicová, Rebecca Lillien Dibuszová a Kristína Oščipovská. Dievčatá sa stali úspešnými riešiteľkami a vybojovali krásne tretie miesto. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov.

    Mgr. Slavomíra Štefániková

  • Spirit day

    Dňa 13.3 sa na našej škole uskutočnil Spirit day na tému celebrity. Žiaci sa prezliekli za športovcov, hercov, herečky, spevákov a speváčky. Bolo to príjemné spestrenie vyučovania.

    Martina Tenzerová

  • Návšteva škôlkarov

    V uplynulých dňoch sme v našej škole privítali škôlkarov z oboch šurianskych škôlok. Ukázali nám, čo všetko ich pani učiteľky naučili a akí sú šikovní. Naši prváci sa nedali zahanbiť a tiež ukázali vedomosti, ktoré doteraz získali v našej škole. Prežili sme spolu pekné chvíle a tešíme sa na nich pri zápise do prvého ročníka.

    Mgr. Mariana Sádovská

  • Chemická olympiáda - okresné kolo

    Chemická olympiáda - okresné kolo - Obrázok 1Vo štvrtok, 14. marca sa konalo okresné kolo chemickej olympiády v kategórii D. Jubilejný 60. ročník súťaže sa uskutočnil na ZŠ Gábora Bethlena v Nových Zámkoch. Z našich deviatakov si svoje znalosti z chémie zmerali s ostatnými školami žiak Jakub Kuruc a Boris Stanko. Úspešne absolvovali teoretickú a praktickú časť olympiády a umiestnili sa na 1. mieste (Jakub Kuruc) a na 2. mieste (Boris Stanko). Súťažiacim srdečne gratulujeme a prajeme im veľa ďalších úspechov v krajskom kole v Nitre.

    Ing. Eva Bartošová

  • Vážení rodičia predškolákov!

    V sekcii Elektronická prihláška sme otvorili prihlášku pre Zápis do 1. ročníka.

  • Čítame pre radosť

    V októbri sme sa zapojili do rozvojového projektu vyhláseného Ministerstvom školstva SR pod názvom: „Čítame pre radosť“. Výzva bola zameraná na posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia u detí a mladších žiakov, pričom hlavným cieľom bolo zriadiť alebo doplniť triedne knižnice. Na našu veľkú radosť sme dostali pekný povianočný darček - v projekte sme boli úspešní. Získali sme sumu 1 000 eur, ktorú sme využili na nákup kníh a audiokníh pre žiakov, ako aj na nákup kníh pre učiteľov vyučujúcich v triedach, kde sa zriaďovali knižnice. Žiaľ, projekt umožňoval zriadiť knižnice maximálne vo 4 triedach v 1. a 2. ročníku s obmedzeným počtom kníh. Budeme sa však v budúcnosti snažiť, zriadené knižnice dopĺňať a rozširovať aj našu ústrednú školskú knižnicu. Nech majú naši žiaci možnosť širokej ponuky kníh, poučných aj zábavných a hlavne, nech z ich čítania majú veľkú radosť.

    Mgr. Monika Mazúchová

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, SNP 5, 942 01 Šurany
    SNP 5

  • 0911 948 885

Fotogaléria